3 geheimen voor de lekkerste pannenkoeken en flensjes

BBirgitte 13 augustus 2023 10:31

Wie houdt er nou niet van pannenkoeken en flensjes? Of je nu jong of oud bent, deze heerlijke gerechten zijn altijd een hit. Maar hoe maak je nu de lekkerste pannenkoeken en flensjes? Wij onthullen de geheimen!

Geheim 1: Het perfecte beslag

Het begint allemaal met het beslag. Zowel voor pannenkoeken als voor flensjes is een goed beslag essentieel. Maar wat is het geheim van een goed beslag? Dat is simpel: de juiste verhoudingen en kwaliteitsingrediënten. Hier zijn de basis ingrediënten voor het beslag van pannenkoeken en flensjes:

Ingrediënt Pannenkoeken Flensjes
Bloem 250 gram 125 gram
Eieren 2 3
Melk 500 ml 250 ml
Zout 1 theelepel 1/2 theelepel

Geheim 2: De juiste baktechniek

Het verschil tussen een gewone pannenkoek of flensje en een perfecte, zit 'm in de baktechniek. Voor pannenkoeken betekent dit: niet teveel beslag in de pan, zodat de pannenkoek mooi dun wordt. Voor flensjes is het ook belangrijk om de pan goed heet te laten worden, zodat je flensje snel gaar is en niet te dik wordt.

Geheim 3: De juiste toppings

De laatste stap, maar zeker niet de minste: de toppings! Hier is het devies: houd het simpel. Poedersuiker, stroop of Nutella zijn klassiekers die het altijd goed doen. Maar voel je vrij om te experimenteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van flensjes met vers fruit en slagroom, of pannenkoeken met spek en kaas?

Met deze geheimen in je achterzak, maak je gegarandeerd de lekkerste pannenkoeken en flensjes.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.