3 geheimen voor zelfgemaakte caloriearme snacks

BBirgitte 18 augustus 2023 21:07

Als je op zoek bent naar manieren om gezonder te eten zonder in te boeten op smaak, dan zijn zelfgemaakte caloriearme snacks de perfecte oplossing. In dit artikel delen we drie geheimen om je te helpen heerlijke caloriearme snacks te maken.

Geheim 1: Kies voor volledig natuurlijke ingrediënten

Het eerste geheim voor het maken van caloriearme snacks is het kiezen van volledig natuurlijke ingrediënten. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen en kies in plaats daarvan voor vers fruit, groenten, noten en zaden. Hier zijn een paar snelle en eenvoudige recepten die je kunt proberen:

  • Zon-geroosterde tomaat snack: Snijd tomaten in plakjes, besprenkel met olijfolie, bestrooi met knoflookpoeder en rooster ze in de oven tot ze knapperig zijn.

  • Komkommer dille hapjes: Snijd komkommers in plakjes, beleg met een dun laagje magere roomkaas en strooi er wat verse dille over.

  • Zoete aardappel chips: Snijd zoete aardappelen in dunne plakjes, besprenkel met olijfolie, bestrooi met paprikapoeder en bak in de oven tot ze knapperig zijn.

Geheim 2: Experimenteer met kruiden en specerijen

Het tweede geheim is het gebruik van kruiden en specerijen om smaak toe te voegen zonder extra calorieën. Door te experimenteren met verschillende kruiden en specerijen kun je unieke smaken creëren die je snacks extra lekker maken.

Geheim 3: Wees creatief met je kooktechnieken

Het derde geheim is om creatief te zijn met je kooktechnieken. In plaats van te frituren, kun je bijvoorbeeld bakken, roosteren of stomen. Dit zal de calorie-inhoud van je snacks verlagen en ze gezonder maken.

Hieronder vind je een tabel met de voedingswaarden van de eerder genoemde snacks:

Snack Calorieën Eiwitten Koolhydraten Vetten
Zon-geroosterde tomaat snack 50 kcal 1 g 6 g 3 g
Komkommer dille hapjes 35 kcal 1 g 3 g 2 g
Zoete aardappel chips 75 kcal 1 g 16 g 1 g

Door deze geheimen te volgen, kun je genieten van heerlijke, zelfgemaakte caloriearme snacks die niet alleen goed zijn voor je taille, maar ook voor je gezondheid.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.