3 geheimen voor zelfgemaakte kruidenmixen en -pasta's

LLeonoor 16 januari 2024 07:07

Ben je het ook beu om altijd dezelfde kruidenmixen en pasta's uit de winkel te gebruiken? Het goede nieuws is dat je ze gemakkelijk zelf kunt maken. En het wordt nog beter: zelfgemaakte kruidenmixen en -pasta's zijn niet alleen lekkerder, ze zijn ook gezonder omdat je precies weet wat erin zit. In dit artikel onthullen we drie geheimen die je helpen om de beste zelfgemaakte kruidenmixen en -pasta's te maken.

Geheim 1: Kies de juiste kruiden

Het eerste geheim voor het maken van de beste zelfgemaakte kruidenmixen en -pasta's is het kiezen van de juiste kruiden. Kruiden zijn de basis van elke mix of pasta, dus het is belangrijk om te weten welke kruiden goed samengaan.

Hier is een tabel met enkele populaire kruidencombinaties:

Kruid Combineert goed met
Basilicum Oregano, Tijm, Rozemarijn
Koriander Komijn, Kurkuma, Gember
Rozemarijn Tijm, Laurier, Knoflook

Geheim 2: Maal je eigen kruiden

Het tweede geheim is het malen van je eigen kruiden. Hoewel het verleidelijk kan zijn om voorgemalen kruiden te gebruiken, zal het malen van je eigen kruiden ervoor zorgen dat je mix of pasta vol van smaak is.

Geheim 3: Experimenteer

Het laatste geheim is experimenteren. Wees niet bang om nieuwe kruidencombinaties te proberen. Wie weet ontdek je wel je nieuwe favoriete mix of pasta!

Nu je de geheimen van zelfgemaakte kruidenmixen en -pasta's kent, is het tijd om ze in de praktijk te brengen. Hier zijn enkele recepten om je op weg te helpen:

  • DIY Italiaanse kruidenmix: Combineer 2 eetlepels gedroogde basilicum, 2 eetlepels gedroogde oregano, 1 eetlepel gedroogde rozemarijn, 1 eetlepel gedroogde tijm en 1 eetlepel knoflookpoeder.
  • Zelfgemaakte currypasta: Meng 1 eetlepel korianderzaad, 1 eetlepel komijnzaad, 1 theelepel kurkuma en 1 theelepel geraspte verse gember in een vijzel tot een pasta.

Onthoud dat het maken van je eigen kruidenmixen en -pasta's een proces van vallen en opstaan is. Maar met een beetje oefening en geduld, zul je binnen de kortste keren de heerlijkste mixen en pasta's maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.