3 ideeën voor zelfgemaakte veganistische cheesecakes

BBirgitte 3 juni 2024 07:06

Of je nu veganistisch eet uit overtuiging, allergie of simpelweg om een nieuwe culinaire uitdaging aan te gaan, er zijn genoeg heerlijke dessertopties die bij je passen. Eén daarvan is de onweerstaanbare veganistische cheesecake. In dit artikel delen we drie heerlijke recepten voor zelfgemaakte veganistische cheesecakes die je absoluut moet proberen.

1. Klassieke veganistische cheesecake

Ingrediënten:

  • 200 gram veganistische biscuitjes
  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 400 gram geweekte cashewnoten
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 gram agavesiroop
  • Het sap van 1 citroen

Bereiding:

  1. Vermaal de biscuitjes in de keukenmachine tot fijne kruimels.
  2. Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng goed.
  3. Druk het mengsel in een taartvorm en zet in de koelkast.
  4. Vermaal de cashewnoten in de keukenmachine tot een gladde pasta.
  5. Voeg de kokosmelk, agavesiroop en citroensap toe en meng tot een glad mengsel.
  6. Giet het mengsel over de taartbodem en laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven.

2. Chocolade-koffie veganistische cheesecake

In dit recept combineren we de rijke smaken van chocolade en koffie voor een decadente veganistische cheesecake.

Ingrediënten:

  • 300 gram veganistische koekjes
  • 150 gram gesmolten kokosolie
  • 300 gram geweekte cashewnoten
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 gram agavesiroop
  • 100 gram cacao
  • 2 eetlepels opgeloste koffie

Bereiding:

Volg dezelfde stappen als het klassieke recept, maar voeg cacao en koffie toe aan het cashewnotenmengsel. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is voordat je het op de taartbodem giet.

3. Citroen-munt veganistische cheesecake

Deze frisse en fruitige cheesecake is perfect voor de zomer. De combinatie van citroen en munt is zowel verfrissend als verrukkelijk.

Ingrediënten:

  • 200 gram veganistische biscuitjes
  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 400 gram geweekte cashewnoten
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 gram agavesiroop
  • Sap van 2 citroenen
  • Handvol verse muntblaadjes

Bereiding:

Volg dezelfde stappen als het klassieke recept, maar voeg het sap van twee citroenen en de fijngehakte muntblaadjes toe aan het cashewnotenmengsel.

Deze drie recepten voor zelfgemaakte veganistische cheesecakes bewijzen dat veganistisch eten absoluut niet saai hoeft te zijn. Met een beetje creativiteit en de juiste ingrediënten kun je heerlijke desserts maken die iedereen zal verrassen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.