3 recepten voor zelfgemaakte fruitige ijsjes en sorbets

LLeonoor 14 maart 2024 07:06

Er is niets beter dan een heerlijk verfrissend ijsje of sorbet op een warme zomerse dag. Vooral als je het zelf hebt gemaakt met je favoriete fruit. In dit artikel delen we 3 fantastische recepten voor zelfgemaakte fruitige ijsjes en sorbets.

Recept 1: Aardbei-banaan ijsjes

Een klassieker onder de fruitige ijsjes is het aardbei-banaan ijsje. Het is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens super gezond!

Ingrediënten voor 4 ijsjes:

  • 200 gram aardbeien
  • 2 bananen
  • 100 ml yoghurt
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze:

Maak de aardbeien schoon en snij de bananen in stukjes. Doe de aardbeien, bananen, yoghurt en honing in een blender en mix tot een gladde massa. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en zet minimaal 4 uur in de vriezer.

Recept 2: Mango sorbet

Deze mango sorbet is een heerlijke verfrissing op een warme dag. Bovendien is het heel eenvoudig om te maken.

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 500 gram bevroren mango
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels suiker
  • Sap van 1 limoen

Bereidingswijze:

Doe de bevroren mango, water, suiker en limoensap in een blender en mix tot een gladde massa. Doe het mengsel in een bakje en zet ongeveer 2 uur in de vriezer. Roer af en toe door.

Recept 3: Frambozen yoghurtijs

Dit frambozen yoghurtijs is een heerlijk tussendoortje en makkelijk om te maken.

Ingrediënten voor 6 ijsjes:

  • 250 gram frambozen
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels honing

Bereidingswijze:

Pureer de frambozen en meng ze met de Griekse yoghurt en honing. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en zet minimaal 4 uur in de vriezer.

Het maken van je eigen fruitige ijsjes en sorbets is niet alleen leuk, maar ook nog eens super lekker. Experimenteer met je favoriete fruit en maak de lekkerste combinaties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.