3 tips voor zelfgemaakte gezonde vruchtendranken

MMichiel 18 september 2023 23:26

Gezond drinken is net zo belangrijk als gezond eten. Het drinken van gezonde vruchtendranken kan een geweldige manier zijn om je dagelijkse behoeften aan vitaminen en mineralen te vervullen. In dit artikel geven we je drie eenvoudige tips om zelf thuis gezonde vruchtendranken te maken.

Tip 1: Kies het juiste fruit

Het is belangrijk om het juiste fruit te kiezen bij het maken van je vruchtendrank. Niet alle vruchten zijn gelijk gemaakt. Sommige zijn hoog in suiker, terwijl anderen meer vezels bevatten. Hier is een tabel met enkele populaire vruchten die je kunt overwegen:

Fruit Vitaminen Mineralen Suikers Vezels
Appels Vitamine C, A, B1 Kalium, Magnesium, Fosfor 10g 2.4g
Bananen Vitamine C, A, B6 Kalium, Magnesium, Fosfor 17.2g 2.6g
Sinaasappels Vitamine C, A, B1 Kalium, Calcium, Fosfor 8.5g 2.4g
Aardbeien Vitamine C, A, B9 Kalium, Magnesium, Fosfor 4.9g 2g

Tip 2: Voeg wat groenten toe

Groenten zijn een geweldige aanvulling op vruchtendranken. Ze kunnen helpen om de hoeveelheid suiker in je drankje te verminderen en voegen extra vezels en voedingsstoffen toe. Probeer spinazie, komkommer, selderij of wortels toe te voegen aan je vruchtendrank voor een extra gezondheidsboost.

Tip 3: Vermijd toegevoegde suikers

Veel winkelgekochte vruchtendranken bevatten toegevoegde suikers. Dit kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen. Probeer je vruchtendrank zoet te maken met natuurlijke zoetstoffen zoals honing of stevia. Je kunt ook zoete vruchten zoals bananen of ananas gebruiken om je drankje natuurlijk zoet te maken.

Het maken van je eigen gezonde vruchtendranken thuis kan een leuke en gemakkelijke manier zijn om je gezondheid te verbeteren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.