4 must-try recepten uit de keuken van Madagascar

LLeonoor 14 augustus 2023 09:12

Madagascar heeft een rijke culinaire traditie vol unieke smaken en ingrediënten. Vandaag hebben we vier must-try recepten voor je geselecteerd, rechtstreeks uit de Madagaskische keuken.

1. Romazava

Romazava is een traditioneel Madagaskisch gerecht en wordt vaak beschouwd als het nationale gerecht van het land. Het is een soort stoofpotje met vlees, groenten en een unieke mix van Madagaskische specerijen. Hier is een eenvoudig recept om thuis te proberen:

  • Ingrediënten: rundvlees, varkensvlees, kip, spinazie, tomaten, uien, knoflook, gember, limoensap, zout, peper, olie.
  • Bereidingswijze: Bak het vlees in olie tot het bruin is. Voeg de groenten en specerijen toe en laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is en de smaken goed zijn gemengd.

2. Koba Akondro

Koba Akondro is een populair straatvoedsel in Madagascar. Het is een zoete pannenkoek gemaakt van rijstmeel, bananen en pinda's. Hier is hoe je het maakt:

  • Ingrediënten: rijstmeel, bananen, pinda's, suiker, olie.
  • Bereidingswijze: Meng de ingrediënten tot een glad beslag. Giet het beslag op een hete, ingevette bakplaat en bak tot de pannenkoeken goudbruin zijn. Snijd in stukken en serveer.

3. Lasary Voatabia

Lasary Voatabia is een pikante tomatenchutney die vaak wordt geserveerd bij rijst en vleesgerechten. Hier is een eenvoudig recept om thuis te maken:

  • Ingrediënten: tomaten, uien, knoflook, gember, chili, limoensap, olie, zout.
  • Bereidingswijze: Hak de ingrediënten fijn en meng ze door elkaar. Verhit de olie in een pan en voeg het mengsel toe. Laat het geheel sudderen tot de tomaten zacht zijn en de smaken goed zijn gemengd.

4. Mofo Gasy

Mofo Gasy is een traditionele Madagaskische rijstcake, vaak geserveerd bij het ontbijt. Hier is een recept om thuis te proberen:

  • Ingrediënten: rijstmeel, gist, suiker, kokosmelk.
  • Bereidingswijze: Meng de ingrediënten in een kom en laat het deeg rijzen. Verdeel het deeg in muffinvormpjes en bak in de oven tot de cakes goudkleurig zijn.

Met deze vier recepten kun je de unieke smaken van de Madagaskische keuken thuis ervaren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.