4 must-try traditionele gerechten uit Malta

MMichiel 28 september 2023 16:57

Als je Malta bezoekt, is de kans groot dat je verliefd wordt op de rijke cultuur, het prachtige landschap en natuurlijk de heerlijke keuken. De Maltese keuken is een mix van Mediterrane smaken, met invloeden van onder andere Italië, Noord-Afrika, en het Midden-Oosten. Hier zijn vier traditionele gerechten die je absoluut moet proberen wanneer je Malta bezoekt!

1. Pastizzi

Een van de meest bekende en geliefde Maltese gerechten is zonder twijfel de pastizzi. Dit zijn bladerdeegpasteitjes gevuld met ricotta of erwtjes. Je kunt pastizzi vinden in bijna elke lokale bakkerij in Malta, en ze zijn perfect als een snel ontbijt of snack. Ze zijn knapperig van buiten en zacht van binnen, een ware traktatie voor je smaakpapillen!

2. Rabbit Stew (Fenkata)

Het nationale gerecht van Malta is Fenkata, een heerlijke stoofpot van konijn. Fenkata is een echt traditioneel gerecht en wordt vaak geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden. Het konijn wordt langzaam gestoofd in wijn en kruiden, wat resulteert in een mals en smaakvol gerecht. Fenkata wordt vaak geserveerd met aardappelen en verse groenten.

3. Bragioli

Bragioli, ook wel bekend als 'Maltese runderrolletjes', is een ander traditioneel gerecht dat je zeker moet proeven. Het gerecht bestaat uit dun gesneden rundvlees, gevuld met een mix van gehakt, eieren, knoflook en peterselie. De rolletjes worden in een rijke tomatensaus gekookt, waardoor ze lekker sappig en vol van smaak zijn.

4. Imqaret

Als je van zoetigheden houdt, dan is Imqaret iets voor jou. Imqaret zijn gefrituurde dadelpasteitjes en zijn een populaire zoete lekkernij in Malta. Ze worden vaak geserveerd op lokale markten en festivals, maar je kunt ze ook vinden in traditionele Maltese bakkerijen. Imqaret is het perfecte dessert om je Maltese eetervaring mee af te sluiten.

Hier is een handige tabel met deze vier traditionele Maltese gerechten en hun korte beschrijving:

Gerecht Beschrijving
Pastizzi Bladerdeegpasteitjes gevuld met ricotta of erwtjes
Fenkata Konijnenstoofpot, gestoofd in wijn en kruiden
Bragioli Runderrolletjes gevuld met gehakt, eieren, knoflook en peterselie
Imqaret Gefrituurde dadelpasteitjes

Ervaar de rijke en diverse Maltese keuken door deze gerechten te proberen en geniet van de unieke smaken die Malta te bieden heeft. Eten in Malta is niet alleen een maaltijd, maar een ervaring die de eeuwenoude culinaire tradities van het eiland weerspiegelt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.