4 tips voor de lekkerste zelfgemaakte donuts

MMichiel 2 september 2023 21:16

Liefhebbers van zoetigheid, opgelet! We gaan het hebben over een van de meest geliefde lekkernijen: donuts. Niet zomaar donuts, maar de allerlekkerste zelfgemaakte donuts. Want wie kan er nou nee zeggen tegen een versgebakken donut, warm en zacht van binnen en bedekt met een laagje glazuur? Met deze vier tips kun jij thuis de lekkerste donuts maken.

Tip 1: Het deeg

Het geheim van een goede donut zit 'm in het deeg. Het moet luchtig zijn, maar tegelijkertijd ook een beetje elastisch. Voor het maken van deeg heb je onder andere bloem, gist, melk, suiker, boter, eieren en zout nodig. Hier is een eenvoudig recept om mee te beginnen:

Ingrediënten Hoeveelheid
Bloem 500 gram
Gist 7 gram
Melk 250 ml
Suiker 50 gram
Boter 50 gram
Eieren 2
Zout 1 theelepel

Meng eerst de droge ingrediënten samen. Voeg daarna de melk, boter en eieren toe. Kneed het geheel tot een glad en elastisch deeg. Laat het deeg vervolgens ongeveer een uur rijzen.

Tip 2: Het bakken

Donuts bak je in de frituurpan of in de oven. Voor knapperige donuts is de frituurpan de beste keuze. Zorg ervoor dat de olie goed heet is (ongeveer 180 graden) voor je de donuts erin doet. Bak ze aan beide kanten goudbruin.

Tip 3: Het glazuur

Een donut is pas echt af met een laagje glazuur. Dit kun je heel eenvoudig zelf maken met poedersuiker en een beetje water of melk. Voeg eventueel wat kleurstof toe voor een vrolijk effect. Of ga voor chocoladeglazuur, door gesmolten chocolade toe te voegen aan je glazuur.

Tip 4: De vulling

Als je je donuts nog lekkerder wilt maken, kun je ze vullen met jam, room of Nutella. Met een spuitzak kun je de vulling gemakkelijk in de donut spuiten.

Met deze vier tips moet het zeker lukken om de lekkerste donuts te bakken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.