4 tips voor zelfgemaakte gezonde repen voor onderweg

MMichiel 30 september 2023 07:21

Op zoek naar een gezonde snack voor onderweg? Zelfgemaakte repen zijn een geweldig alternatief voor gekochte repen. Ze zijn voedzaam, gemakkelijk te maken en je kunt ze aanpassen aan je eigen smaak. Hier zijn 4 tips om je te helpen bij het maken van je eigen gezonde repen voor onderweg.

Tip 1: Gebruik de juiste ingrediënten

Bij het maken van gezonde repen, is het belangrijk om de juiste ingrediënten te kiezen. Ga voor ingrediënten die vol zitten met voedingsstoffen, zoals noten, zaden, havermout, gedroogd fruit en donkere chocolade.

Voorbeeld van een recept voor gezonde repen:

  • 200g dadels
  • 100g amandelen
  • 50g zonnebloempitten
  • 50g havermout
  • 50g donkere chocolade

Tip 2: Vermijd toegevoegde suikers

Veel gekochte repen zitten vol met toegevoegde suikers. Daarom is het een goed idee om je eigen repen te maken. Je kunt natuurlijke zoetstoffen gebruiken, zoals dadels of honing, in plaats van geraffineerde suikers.

Tip 3: Experimenteer met smaken

Het leuke van het maken van je eigen repen is dat je kunt experimenteren met verschillende smaken. Je kunt bijvoorbeeld noten, zaden en vruchten combineren, of zelfs wat proteïnepoeder toevoegen voor een extra boost.

Tip 4: Bewaar ze goed

Zelfgemaakte repen kunnen gemakkelijk een week in de koelkast worden bewaard, of tot drie maanden in de vriezer. Verpak ze individueel en neem ze mee als snack voor onderweg.

Voedingswaarden per reep (op basis van bovenstaand recept):

Voedingsstof Hoeveelheid
Calorieën 200
Eiwitten 5g
Vetten 10g
Koolhydraten 25g

Het maken van je eigen gezonde repen is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om controle te houden over wat je eet. Met deze tips kun je beginnen met het maken van je eigen repen, aangepast aan je eigen smaak en voedingsbehoeften.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.