
Is jouw liefde voor zoetigheden even groot als je liefde voor dieren? Dan zijn deze 5 veganistische desserts precies wat je zoekt. Of je nu zin hebt in chocolade, fruit of noten, met deze recepten kan je naar hartenlust genieten zonder schuldgevoel.
Romige chocolademousse
Voor de chocoholics onder ons beginnen we met een romige chocolademousse. Dit heerlijke dessert is niet alleen veganistisch, maar ook glutenvrij en suikervrij.
Ingrediënten:
- 200g silken tofu
- 2 eetlepels cacao poeder
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 theelepel vanille extract
Pureer alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa, verdeel over 4 schaaltjes en laat een paar uur opstijven in de koelkast. Makkelijk, snel en onweerstaanbaar lekker!
Fruitige bosbessen taart
Deze fruitige bosbessen taart is het perfecte dessert voor de zomermaanden. Het is een verfrissend en licht dessert dat je gasten zal verrassen.
Ingrediënten:
- 200g gedroogde dadels
- 100g amandelen
- 300g verse bosbessen
- 2 bananen
- 200ml kokosmelk
Maak eerst de bodem door de dadels en amandelen te pureren in een keukenmachine. Druk dit mengsel in een taartvorm en zet in de koelkast. Pureer vervolgens de bosbessen, bananen en kokosmelk tot een gladde vulling en giet dit over de bodem. Laat de taart een paar uur opstijven in de koelkast voor je hem serveert. Genieten maar!
Kokosrijst met mango
Dit is een klassiek Aziatisch dessert, maar dan in een veganistisch jasje. De romige kokosrijst met de zoete mango is een ware traktatie.
Ingrediënten:
- 200g basmatirijst
- 400ml kokosmelk
- 2 mango's
- 2 eetlepels ahornsiroop
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking maar vervang het water door kokosmelk. Snijd de mango's in blokjes en meng met de ahornsiroop. Serveer de rijst met de mango en een scheutje extra kokosmelk. Smakelijk!
Chocolade-bananenbrood
Dit chocolade-bananenbrood is een gezond en makkelijk te bereiden dessert. Het is perfect voor bij de koffie of als traktatie voor de kids.
Ingrediënten:
- 200g speltbloem
- 3 rijpe bananen
- 50g cacaopoeder
- 100ml ahornsiroop
- 1 theelepel bakpoeder
Meng alle ingrediënten in een kom en verdeel het deeg over een ingevette bakvorm. Bak het brood 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat afkoelen voor je het aansnijdt.
Amandel-kokosballetjes
Deze amandel-kokosballetjes zijn het ideale dessert voor onderweg. Ze zijn makkelijk te maken en je kan ze een paar dagen bewaren in een afgesloten doosje.
Ingrediënten:
- 200g amandelen
- 100g gedroogde dadels
- 50g geraspte kokos
Maal de amandelen en dadels fijn in een keukenmachine. Vorm balletjes van het mengsel en rol ze door de geraspte kokos. Bewaar ze in de koelkast tot je ze wil opeten.
Met deze 5 heerlijke veganistische desserts is er altijd wel iets lekkers te vinden. Of je nu zin hebt in chocolade, fruit of noten, met deze recepten kan je naar hartenlust genieten zonder schuldgevoel.