5 heerlijke ideeën voor vegetarische lunches

BBirgitte 16 september 2023 11:16

Ben je op zoek naar lekkere én makkelijke vegetarische lunch ideeën? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben 5 heerlijke ideeën voor je verzameld die je helpen om een smakelijke maaltijd op tafel te zetten. Of je nu een drukke werkdag hebt of gewoon wilt genieten van een gezonde lunch, deze recepten zullen je zeker inspireren.

Vegetarische wraps

Vegetarische wraps zijn een makkelijke en snelle optie voor lunch. Je kunt ze vullen met allerlei soorten groenten, bonen, kaas en sauzen. Een populaire keuze is de wrap met hummus, geroosterde groenten en fetakaas. Heerlijk!

Salades zonder vlees

Wil je iets fris en licht voor de lunch? Probeer eens een vegetarische salade. Denk bijvoorbeeld aan een Griekse salade met feta, tomaten, komkommer en olijven. Of een quinoa salade met geroosterde groenten en een frisse citroendressing.

Vegetarische sandwiches

Een sandwich is altijd een goede keuze voor de lunch. En er zijn zoveel vegetarische opties! Wat dacht je van een sandwich met avocado, tomaat en mozzarella? Of een sandwich met gegrilde groenten en pesto?

Vegetarische soepen

Als je iets warms wilt voor de lunch, dan is een vegetarische soep een goede optie. Probeer eens een romige pompoensoep of een gezonde linzensoep. Beide soepen zijn voedzaam en vullend!

Vegetarische bowls

Een andere lekkere en gezonde optie voor de lunch zijn vegetarische bowls. Je kunt een bowl vullen met je favoriete granen (zoals quinoa of rijst), groenten, bonen en een lekkere dressing. Een Buddha bowl met geroosterde groenten, quinoa en tahinidressing is bijvoorbeeld een heerlijke keuze.

Hier is een overzicht van de 5 vegetarische lunch ideeën:

Vegetarische lunchideeën Ingrediënten
Vegetarische wraps Hummus, geroosterde groenten, fetakaas
Salades zonder vlees Feta, tomaten, komkommer, olijven
Vegetarische sandwiches Avocado, tomaat, mozzarella
Vegetarische soepen Pompoen, linzen
Vegetarische bowls Geroosterde groenten, quinoa, tahinidressing

Hopelijk geven deze ideeën je wat inspiratie voor je volgende lunch.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.