5 ideeën voor gezonde en snelle wokgerechten

BBirgitte 14 augustus 2023 18:43

Wokgerechten zijn een geweldige manier om een snelle en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Met een paar basis ingrediënten en wat creativiteit kun je een smakelijk en voedzaam gerecht creëren dat in minder dan 30 minuten klaar is. Hier zijn vijf ideeën voor gezonde en snelle wokgerechten die je kunt proberen.

Wokgerecht met kip en groenten

Dit is een van de eenvoudigste wokgerechten die je kunt maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: kip, groenten naar keuze (zoals paprika, broccoli en wortels), sojasaus en wat olie om in te wokken. De truc is om de kip eerst te bakken, dan de groenten toe te voegen en alles samen te bakken met de sojasaus. Dit gerecht is eiwitrijk en vol met vitaminen en mineralen.

Vegetarisch wokgerecht met tofu en noedels

Dit vegetarische wokgerecht is net zo smakelijk als het kipwokgerecht, maar dan zonder het vlees. Je kunt de kip vervangen door tofu en de sojasaus door tamari (een glutenvrije variant van sojasaus). Voeg wat noedels toe voor extra vulling en je hebt een gezond en snel wokgerecht.

Aziatisch wokgerecht met garnalen en rijst

Dit Aziatische wokgerecht is een echte traktatie. Garnalen, rijst, groenten en een mix van sojasaus, oestersaus en sesamolie maken dit gerecht tot een smaakexplosie. En het beste is dat het in minder dan 30 minuten klaar is.

Wokgerecht met veel groenten en quinoa

Dit wokgerecht is perfect voor degenen die hun groente-inname willen verhogen. De combinatie van verschillende groenten (zoals broccoli, courgette, paprika en wortels) en quinoa zorgt voor een voedzaam en vullend gerecht.

Low carb wokgerecht met kip en courgette-noodles

Voor degenen die een koolhydraatarm dieet volgen, is dit wokgerecht ideaal. Vervang de noedels of rijst door courgette-noodles (ook wel 'zoodles' genoemd) en voeg kip en je favoriete groenten toe. Dit gerecht is laag in koolhydraten, maar hoog in smaak.

Om je te helpen, hier is een eenvoudige tabel met deze vijf ideeën:

Wokgerecht Hoofdingrediënten
Kip en groenten Kip, groenten, sojasaus
Tofu en noedels Tofu, noedels, tamari
Garnalen en rijst Garnalen, rijst, oestersaus
Veel groenten en quinoa Groenten, quinoa
Kip en 'zoodles' Kip, courgette-noodles

Dus, of je nu op zoek bent naar eenvoudige wokgerechten, Aziatische wokgerechten, vegetarische wokgerechten, wokgerechten met kip, garnalen of tofu, of wokgerechten met noedels of rijst, er is een recept voor jou.

Meer artikelen