5 ideeën voor zelfgemaakte pastasauzen met groenten

MMichiel 27 april 2024 07:02

Pasta is een veelzijdig gerecht dat op oneindig veel manieren kan worden bereid. Een van de beste manieren om het op te fleuren, is met een zelfgemaakte pastasaus vol verse groenten. Hier zijn vijf heerlijke ideeën voor zelfgemaakte pastasauzen met groenten.

1. Pastasaus met tomaat en courgette

Voor een klassieke, maar toch gezonde twist, probeer eens een tomatensaus met courgette. Courgette is mild van smaak en voegt een aangename textuur toe aan de saus.

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie

Bereiding: Snijd de courgettes en tomaten in blokjes. Bak de knoflook in olijfolie, voeg de groenten toe en laat sudderen tot de groenten zacht zijn.

2. Romige spinazie- en champignonsaus

Deze saus is heerlijk romig en zit vol gezonde ingrediënten. Het is een geweldige manier om spinazie en champignons in je dieet te integreren.

Ingrediënten:

  • 300 gram spinazie
  • 200 gram champignons
  • 250 ml room

Bereiding: Bak de champignons in een pan, voeg de spinazie toe en kook tot deze geslonken is. Voeg de room toe en laat sudderen tot de saus dikker wordt.

3. Pesto van rucola en walnoten

Pesto is een eenvoudige en veelzijdige saus die je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen smaak. Deze versie met rucola en walnoten is een interessante twist op de klassieke pesto.

Ingrediënten:

  • 2 handjes rucola
  • Handje walnoten
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Bereiding: Meng alle ingrediënten in een blender tot een gladde saus.

4. Pastasaus met geroosterde paprika en aubergine

Deze saus combineert de smeuïgheid van aubergine met de zoetheid van geroosterde paprika voor een heerlijk resultaat.

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika's
  • 1 aubergine

Bereiding: Rooster de paprika's en aubergine in de oven, pureer ze dan tot een saus.

5. Pastasaus met pompoen en salie

Deze saus combineert de zoetheid van pompoen met de aardse smaak van salie voor een warme, comfortabele saus die perfect is voor de herfst en winter.

Ingrediënten:

  • 1 kleine pompoen
  • Handje salieblaadjes

Bereiding: Rooster de pompoen in de oven tot hij zacht is, pureer hem dan tot een saus en voeg de salie toe.

Met deze recepten in je arsenaal zul je nooit meer zonder ideeën zitten voor een heerlijke, gezonde pastasaus.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.