5 ideeën voor zelfgemaakte spreads voor op brood

MMichiel 20 januari 2024 07:06

Als je op zoek bent naar nieuwe manieren om je brood op te fleuren, dan zijn zelfgemaakte spreads de perfecte oplossing. Ze zijn gezond, vers en je kunt ze naar eigen smaak aanpassen. Hier zijn 5 ideeën voor zelfgemaakte spreads die je kunt proberen.

1. Hummus spread

Hummus is een veelzijdige spread die je met veel verschillende smaken kunt combineren. Het is een gezonde keuze, rijk aan eiwitten en vezels. Je kunt het combineren met verse groenten, kruiden of specerijen voor extra smaak.

2. Avocado spread

Avocado is een andere gezonde en heerlijke optie voor een zelfgemaakte spread. Het is rijk aan gezonde vetten en vitamines. Je kunt het combineren met limoensap, knoflook en zout voor een eenvoudige guacamole, of voeg wat zongedroogde tomaten en olijven toe voor een mediterrane twist.

3. Roomkaas spread

Roomkaas is een veelzijdige basis voor een zelfgemaakte spread. Je kunt het combineren met vers gesneden kruiden, gerookte zalm, of zongedroogde tomaten voor een heerlijke en rijke spread.

4. Olijven spread

Een olijven spread, ook wel tapenade genoemd, is een heerlijke en pittige optie. Het is eenvoudig te maken met zwarte of groene olijven, kappertjes, knoflook en olijfolie.

5. Zongedroogde tomaten spread

Zongedroogde tomaten zijn intens van smaak en vormen een heerlijke basis voor een spread. Combineer ze met knoflook, basilicum en olijfolie voor een heerlijke en zonnige spread.

Hieronder vind je een overzichtelijke tabel met de ingrediënten voor elke spread.

Spread Ingrediënten
Hummus Kikkererwten, tahini, knoflook, citroensap, olijfolie
Avocado Avocado, limoensap, knoflook, zout
Roomkaas Roomkaas, kruiden, zalm, zongedroogde tomaten
Olijven Olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaten, knoflook, basilicum, olijfolie

Dus daar heb je het - 5 eenvoudige en heerlijke ideeën voor zelfgemaakte spreads voor op brood. Ze zijn allemaal gemakkelijk te maken, veelzijdig en zitten boordevol smaak. Waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.