5 ideeën voor zelfgemaakte tussendoortjes met chocolade

LLeonoor 7 september 2023 09:42

Ben je een chocoladeliefhebber en zoek je nieuwe manieren om van deze zoete lekkernij te genieten? Zoek niet verder! We hebben 5 fantastische ideeën verzameld voor zelfgemaakte tussendoortjes met chocolade die je gemakkelijk thuis kunt maken. Moeilijkheidsgraad varieert van kinderlijk eenvoudig tot een beetje complexer, dus er is voor iedere chocoladeliefheber wel iets.

1. Chocolade Energieballetjes

Dit zijn gezonde tussendoortjes die je met weinig ingrediënten kunt maken. Je hebt havermout, noten, dadels, honing en natuurlijk cacao of chocolade nodig. Het is zo eenvoudig als alles in de blender gooien, balletjes rollen en laten afkoelen in de koelkast.

2. Zelfgemaakte Chocoladerepen

Dit is een eenvoudige manier om je eigen chocoladerepen te maken. Je hebt cacaopoeder, cacaoboter, suiker (of een andere zoetstof), vanille-extract en een snufje zout nodig. Smelt de cacaoboter, voeg de rest van de ingrediënten toe, giet in een vorm en laat afkoelen. Je kunt ook noten, gedroogd fruit of granen toevoegen voor extra textuur en smaak.

3. Chocolade Koekjes

Wie houdt er nou niet van een goed chocoladekoekje? Je kunt experimenteren met verschillende soorten chocolade, noten, zaden, gedroogd fruit… De mogelijkheden zijn eindeloos!

4. Chocolade Pudding

Een klassieker onder de chocolade tussendoortjes. Je hebt melk, suiker, maizena, cacao en een beetje zout nodig. Het is gemakkelijk te maken en absoluut heerlijk.

5. Chocolade Smoothie

Een gezonde en heerlijke optie. Je kunt bananen, melk (of plantaardige alternatieven), cacao, honing en ijsblokjes gebruiken. Mix alles samen en genieten maar!

Hieronder vind je een tabel met de benodigde ingrediënten voor elk recept.

Tussendoortje Ingrediënten
Chocolade Energieballetjes Havermout, Noten, Dadels, Honing, Cacao
Zelfgemaakte Chocoladerepen Cacaopoeder, Cacaoboter, Suiker, Vanille-extract, Zout
Chocolade Koekjes Bloem, Boter, Suiker, Ei, Cacao
Chocolade Pudding Melk, Suiker, Maizena, Cacao, Zout
Chocolade Smoothie Bananen, Melk, Cacao, Honing, IJsblokjes

Dus werk die chocolade cravings weg met deze zelfgemaakte tussendoortjes. Ze zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens leuk om te maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.