5 recepten voor zelfgemaakte gezonde ijsjes

LLeonoor 21 augustus 2023 11:47

Wie kan er nou geen ijsje weerstaan, vooral op een warme zomerdag? De uitdaging ligt echter in het vinden van ijsjes die niet alleen heerlijk zijn, maar ook gezond. Maar geen zorgen! Met onze 5 recepten voor zelfgemaakte gezonde ijsjes, kun je genieten van een koele traktatie zonder je zorgen te hoeven maken over suiker en extra calorieën.

1. Banaan Aardbei Ijsjes

Meng in een blender twee bananen, een kopje aardbeien en een eetlepel honing. Giet het mengsel in ijsvormen en vries deze in.

2. Mango Kokos Ijsjes

Pureer een rijpe mango met een kopje kokosmelk. Voeg eventueel wat agavesiroop toe voor extra zoetheid. Verdeel het mengsel over de ijsvormen en laat ze bevriezen.

3. Groene Smoothie Ijsjes

Gebruik je favoriete groene smoothie recept en giet deze in ijsvormen. Een heerlijke manier om extra groenten binnen te krijgen!

4. Watermeloen Ijsjes

Pureer watermeloen en giet het sap in de ijsvormen. Je kunt eventueel wat limoensap toevoegen voor een extra verfrissende smaak.

5. Chocolade Avocado Ijsjes

Blend een rijpe avocado, een banaan, een kwart kopje rauwe cacao en een eetlepel honing tot een glad mengsel. Giet in ijsvormen en bevries.

En hier is een handige tabel met de ingrediënten voor elk van deze ijsjes:

Ijsjes Ingrediënten
Banaan Aardbei 2 bananen, 1 kopje aardbeien, 1 eetlepel honing
Mango Kokos 1 rijpe mango, 1 kopje kokosmelk, agavesiroop
Groene Smoothie Je favoriete groene smoothie
Watermeloen Watermeloen, limoensap
Chocolade Avocado 1 rijpe avocado, 1 banaan, 1/4 kopje rauwe cacao, 1 eetlepel honing

Met deze 5 recepten voor zelfgemaakte gezonde ijsjes, is je zomerse traktatie voortaan niet alleen verfrissend, maar ook voedzaam.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.