5 recepten voor zelfgemaakte koude zomersoepen

LLeonoor 4 november 2023 07:06

Het is zomer, het is warm en je hebt zin in iets lichts en verfrissends. Wat is er dan beter dan een heerlijke, zelfgemaakte koude zomersoep? Hier vind je 5 eenvoudige en smakelijke recepten.

Gazpacho

Deze klassieke Spaanse soep is een perfecte zomerse traktatie. De belangrijkste ingrediënten zijn tomaten, komkommer en rode paprika. Voeg wat knoflook, azijn en olijfolie toe en je hebt een heerlijke, verfrissende soep.

Avocado soep

Avocado's zijn niet alleen heerlijk in guacamole of op toast, maar ook in soep! Deze romige soep is rijk aan gezonde vetten en smaakt heerlijk met een scheutje limoensap en wat verse koriander.

Watermeloen soep

Een zoete soep? Ja, dat kan! Deze watermeloenssoep is een ware traktatie op een hete zomerdag. En het beste? Het is super makkelijk te maken. Voeg gewoon wat verse munt en een beetje limoensap toe aan gepureerde watermeloen en je bent klaar!

Komkommersoep

Deze soep is licht, verfrissend en zit boordevol komkommer. Voeg wat yoghurt toe voor een romige touch en garneer met verse dille voor extra smaak.

Tomaten-basilicum soep

Tomaten en basilicum zijn een match made in heaven, zeker in deze heerlijke zomersoep. Voeg gewoon wat verse basilicum toe aan gepureerde tomaten en verrijk de smaak met wat knoflook en olijfolie.

Soep Hoofdingrediënten
Gazpacho Tomaten, komkommer, rode paprika
Avocado soep Avocado, limoen, koriander
Watermeloen soep Watermeloen, munt, limoensap
Komkommersoep Komkommer, yoghurt, dille
Tomaten-basilicum soep Tomaten, basilicum, knoflook

Zoals je ziet, zijn er talloze mogelijkheden om heerlijke, verfrissende zomersoepen te maken. En het beste van alles? Ze zijn allemaal super makkelijk te maken en perfect voor die hete zomerdagen. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.