5 recepten voor zelfgemaakte lente- en zomerdrankjes

LLeonoor 12 september 2023 07:02

Met de lente en zomer in aantocht, is het de perfecte tijd om je drankjesrepertoire op te frissen. Niets zegt 'welkom, warmer weer' zoals een koel, zelfgemaakt drankje dat geserveerd wordt op je patio, balkon of zelfs gewoon uit het comfort van je woonkamer. Hier zijn vijf recepten voor zelfgemaakte lente- en zomerdrankjes die je dit seizoen kunt proberen.

1. Aardbeienlimonade

Een klassiek zomers drankje, aardbeienlimonade is gemakkelijk te maken en een hit bij zowel kinderen als volwassenen. Voor dit drankje heb je slechts drie ingrediënten nodig: verse aardbeien, suiker en citroensap. Pureer de aardbeien en meng ze met het citroensap en de suiker. Voeg water toe naar smaak en voilà, je aardbeienlimonade is klaar.

2. Komkommerspritzer

Dit verfrissende drankje is perfect voor warme lentedagen. Het is licht, sprankelend en heeft een subtiele komkommersmaak. Je hebt komkommer, limoensap, suiker en bruisend water nodig. Meng het limoensap en de suiker, voeg de komkommer toe en pureer het geheel. Zeef het mengsel en voeg bruisend water toe.

3. Watermeloensmoothie

Een ander fruitig zomers drankje, deze watermeloensmoothie is een geweldige manier om gehydrateerd te blijven. Het enige wat je nodig hebt is watermeloen, yoghurt en een beetje suiker. Doe alles in de blender en mix tot een gladde massa.

4. Citroen-gember thee

Deze citroen-gember thee is zowel verfrissend als gezond. Het is een geweldig drankje voor de lente, omdat het helpt bij de spijsvertering en het immuunsysteem versterkt. De ingrediënten zijn water, citroen, gember en honing. Breng het water aan de kook, voeg de gember en citroen toe en laat het trekken. Voeg honing toe naar smaak.

5. Muntthee

Muntthee is een klassieke zomerdrank die helpt om je te ontspannen. Het is heel gemakkelijk te maken, je hebt alleen verse munt, water en honing nodig. Breng het water aan de kook, voeg de munt toe en laat het trekken. Voeg honing toe naar smaak.

Hieronder vind je een handige tabel met de ingrediënten voor elk drankje.

Drankje Ingrediënten
Aardbeienlimonade Verse aardbeien, suiker, citroensap
Komkommerspritzer Komkommer, limoensap, suiker, bruisend water
Watermeloensmoothie Watermeloen, yoghurt, suiker
Citroen-gember thee Water, citroen, gember, honing
Muntthee Verse munt, water, honing

Geniet van het maken en drinken van deze verfrissende lente- en zomerdrankjes. Ze zijn perfect voor feestjes, picknicks of gewoon voor een rustige middag thuis.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.