5 recepten voor zelfgemaakte plantaardige curry's

BBirgitte 2 november 2023 07:10

Ben je op zoek naar nieuwe recepten om je plantaardige menu uit te breiden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Vandaag delen we 5 heerlijke recepten voor zelfgemaakte plantaardige curry's. Deze curry's zijn niet alleen veganistisch, ze zitten ook nog eens vol met smaak en zijn makkelijk te maken.

1. Plantaardige Indiase curry

Voor deze kruidige, op Indiase geïnspireerde curry, heb je het volgende nodig:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 theelepels currypoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 400 gram gekookte kikkererwten
  • 200 gram spinazie

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember. Voeg de currypoeder en kurkuma toe en bak nog een minuut. Voeg de tomaten, kokosmelk en kikkererwten toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten sudderen en voeg dan de spinazie toe. Kook nog 5 minuten, tot de spinazie geslonken is.

2. Plantaardige Thaise curry

Deze romige Thaise curry is een echte traktatie. Het is een beetje zoet, een beetje pittig, en vol van smaak. Hier is wat je nodig hebt:

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 theelepels Thaise rode curry pasta
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 200 gram gesneden champignons
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 200 gram tofu, in blokjes
  • Verse koriander om te garneren

Verhit de kokosolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember. Voeg de curry pasta toe en bak nog een minuut. Voeg de paprika en champignons toe en bak 5 minuten. Voeg de kokosmelk en tofu toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten sudderen. Garneer met verse koriander voor het serveren.

3. Plantaardige curry met zoete aardappel

Deze zoete aardappel curry is comfort food op zijn best. Het is rijk en romig, en de zoete aardappel voegt een heerlijke zoetheid toe. Dit heb je nodig:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 theelepels currypoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 1 blik (400 gram) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • Verse koriander om te garneren

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en ginger. Voeg het currypoeder en de komijn toe en bak nog een minuut. Voeg de zoete aardappelen, kokosmelk en kikkererwten toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen, tot de zoete aardappelen zacht zijn. Garneer met verse koriander voor het serveren.

4. Plantaardige curry met linzen

Deze curry met linzen is hartig en vullend, en een echte crowd-pleaser. Dit is wat je nodig hebt:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 theelepels currypoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 200 gram rode linzen
  • Verse koriander om te garneren

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember. Voeg het currypoeder en de kurkuma toe en bak nog een minuut. Voeg de tomaten, kokosmelk en linzen toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen, tot de linzen gaar zijn. Garneer met verse koriander voor het serveren.

5. Plantaardige curry met spinazie en kikkererwten

Deze spinazie en kikkererwten curry is een snelle, makkelijke en gezonde maaltijd. Hier is wat je nodig hebt:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 theelepels currypoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 400 gram gekookte kikkererwten
  • 200 gram spinazie

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember. Voeg het currypoeder en de kurkuma toe en bak nog een minuut. Voeg de tomaten, kokosmelk en kikkererwten toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen. Voeg de spinazie toe en kook nog 5 minuten, tot de spinazie geslonken is.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.