5 recepten voor zelfgemaakte veganistische soepen

LLeonoor 22 maart 2024 07:02

Laten we een duik nemen in de wereld van de veganistische soepen. Deze soepen zijn niet alleen gezond, maar ook ongelooflijk smaakvol. Hieronder vind je 5 recepten voor zelfgemaakte veganistische soepen die zowel hartig als vullend zijn.

1. Veganistische groentesoep

Deze veganistische groentesoep is een simpele, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Je hebt nodig:

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Snijd alle groenten in stukjes en fruit ze in een grote soeppan met een beetje olijfolie. Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes, groentebouillon en kruiden toe. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

2. Veganistische linzensoep

Deze pittige veganistische linzensoep zit vol met eiwitten en is perfect als stevige lunch of avondmaaltijd. Je hebt nodig:

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram groene linzen
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Snijd de ui, knoflook, wortel en bleekselderij in stukken. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de groenten ongeveer 5 minuten. Voeg de linzen, bouillon, kurkuma en komijn toe. Laat de soep ongeveer 40 minuten koken, of tot de linzen zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

3. Veganistische tomatensoep

Een klassieke tomatensoep mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Deze romige veganistische tomatensoep is een echte comfort food. Je hebt nodig:

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Snijd de ui, knoflook, wortel en bleekselderij in stukken. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de groenten ongeveer 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en kruiden toe. Laat de soep 20 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.

4. Veganistische erwtensoep

Deze veganistische erwtensoep is een gezonde versie van de traditionele Nederlandse erwtensoep. Je hebt nodig:

  • 200 gram spliterwten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 laurierbladeren
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Spoel de spliterwten af onder koud water. Snijd de ui, knoflook, wortelen, bleekselderij en prei in stukken. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de groenten ongeveer 5 minuten. Voeg de spliterwten, bouillon en laurierbladeren toe. Laat de soep 2 uur koken, of tot de spliterwten zacht zijn. Verwijder de laurierbladeren en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

5. Veganistische paddestoelensoep

Deze veganistische paddestoelensoep is rijk aan smaak en perfect voor een koude herfst- of winterdag. Je hebt nodig:

  • 500 gram paddestoelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml plantaardige room
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Snijd de paddestoelen, ui en knoflook in stukken. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de groenten ongeveer 5 minuten. Voeg de bouillon toe en laat de soep 20 minuten koken. Pureer de helft van de soep met een staafmixer en roer de plantaardige room erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.