
Als je lactose-intolerant bent, veganistisch eet, of gewoon probeert zuivelproducten te vermijden, kan het vinden van lekkere desserts soms een uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen, we hebben een lijst samengesteld van onze top 5 recepten voor zelfgemaakte zuivelvrije desserts. Deze recepten zijn gemakkelijk te maken, heerlijk, en zullen je gasten zeker imponeren.
1. Chocoladekokostaart
Voor de chocoladeliefhebbers is er deze decadente chocoladekokostaart. Het is rijk aan smaak en volledig zuivelvrij. Je hebt nodig:
- 200 gram pure chocolade
- 200 ml kokosmelk
- 150 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Smelt de chocolade en suiker in de kokosmelk op laag vuur. Voeg daarna de vanille-extract toe en meng het met de bloem, bakpoeder en het zout. Giet het mengsel in een taartvorm en bak het 30 minuten in de oven op 180 graden.
2. Frambozen-kokosbars
Deze zoete en fruitige bars zijn perfect voor de zomer. Ze zijn heerlijk en gemakkelijk te maken. Je hebt nodig:
- 200 gram frambozen
- 100 gram suiker
- 200 ml kokosmelk
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
Meng de frambozen, suiker en kokosmelk in een pan en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 30 minuten sudderen. Meng ondertussen de bloem en het bakpoeder. Voeg het frambozenmengsel toe aan het bloemmengsel en giet het in een bakvorm. Bak de bars 25 minuten in de oven op 180 graden.
3. Veganistische pindakaaskoekjes
Deze pindakaaskoekjes zijn niet alleen zuivelvrij, maar ook veganistisch. Ze zijn heerlijk en gemakkelijk te maken. Je hebt nodig:
- 150 gram pindakaas
- 100 gram bruine suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
Meng de pindakaas, suiker en vanille-extract. Voeg daarna de bloem en het bakpoeder toe en kneed het tot een deeg. Vorm koekjes van het deeg en bak ze 10 minuten in de oven op 180 graden.
4. Zuivelvrije bananenbrood
Dit bananenbrood is zoet, smeuïg en volledig zuivelvrij. Je hebt nodig:
- 4 rijpe bananen
- 200 gram suiker
- 200 ml amandelmelk
- 300 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
Pureer de bananen en meng ze met de suiker en amandelmelk. Voeg daarna de bloem en het bakpoeder toe en meng het tot een beslag. Giet het beslag in een broodvorm en bak het 1 uur in de oven op 180 graden.
5. Zuivelvrije chocolade-ijs
Dit zelfgemaakte zuivelvrije chocolade-ijs is romig en rijk aan smaak. Je hebt nodig:
- 400 ml kokosmelk
- 200 gram pure chocolade
- 150 gram suiker
Smelt de chocolade in de kokosmelk en voeg de suiker toe. Zet het mengsel in de koelkast om af te koelen. Zodra het koud is, zet je het in de vriezer. Roer het ijs elke 30 minuten door, totdat het volledig bevroren is.
Zo, dat waren onze 5 favoriete recepten voor zelfgemaakte zuivelvrije desserts.