5 tips voor de sappigste zelfgemaakte spareribs

MMichiel 16 september 2023 20:06

Iedereen houdt van een goede BBQ, en wat is er beter dan heerlijk sappige, zelfgemaakte spareribs om je gasten mee te verrassen? In dit artikel geven we je 5 tips om de sappigste spareribs ooit te maken.

Tip 1: Kies het juiste vlees

Het begint allemaal bij de basis: het vlees. Kies voor spareribs van hoge kwaliteit, bij voorkeur van de slager. Deze zijn vaak verser, malser en lekkerder dan de voorverpakte versies uit de supermarkt.

Tip 2: Maak je eigen marinade

Spareribs zijn pas echt heerlijk als ze zijn gemarineerd. Je kunt kant-en-klare marinades kopen, maar zelf maken is nog veel lekkerder. Hier is ons favoriete BBQ spareribs recept voor marinade:

  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 4 eetlepels paprika
  • 2 eetlepels zwarte peper
  • 2 eetlepels zout
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper

Mix alle ingrediënten door elkaar en wrijf de spareribs in met de marinade. Laat ze minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht marineren.

Tip 3: Bereid de spareribs goed voor

Voordat je de spareribs op de BBQ legt, moet je ze goed voorbereiden. Dit betekent dat je het vlies aan de achterkant van de spareribs moet verwijderen. Dit vlies is taai en kan de smaak van de marinade belemmeren.

Tip 4: Grill de spareribs op de juiste manier

Het grillen van de spareribs is een kunst op zich. Het geheim is om ze langzaam en op lage temperatuur te grillen. Dit zorgt ervoor dat het vlees sappig en mals blijft. Grill de spareribs ongeveer 2-3 uur op 120-150 graden Celsius.

Tip 5: Rook de spareribs voor extra smaak

Voor een extra smaakdimensie kun je de spareribs roken. Dit geeft ze een heerlijke, rokerige smaak die perfect samengaat met de marinade. Je kunt hiervoor een rookoven gebruiken, maar je kunt ook rookhout aan je BBQ toevoegen.

Met deze tips maak je de sappigste, zelfgemaakte spareribs die je ooit hebt geproefd! Vergeet niet om je gasten te verbluffen met je BBQ-skills en te genieten van de heerlijke smaak van je zelfgemaakte spareribs.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.