5 tips voor zelfgemaakte olievrije dressings

BBirgitte 26 februari 2024 07:06

Wil je je salades een boost geven zonder de extra calorieën van olie? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel geven we je 5 tips voor het maken van zelfgemaakte olievrije dressings.

Tip 1: Kies je basis

Elke goede dressing begint met een sterke basis. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor azijn, citrusvruchten, of yoghurt. Het voordeel van deze ingrediënten is dat ze een sterke smaak hebben, maar weinig tot geen vet bevatten.

Tip 2: Voeg smaakmakers toe

Smaakmakers zijn de sleutel tot een heerlijke dressing. Denk hierbij aan kruiden en specerijen, knoflook, uien, mosterd, of zelfs fruit. Experimenteer met verschillende smaakcombinaties om je eigen unieke dressing te creëren.

Tip 3: Maak het romig

Wie zegt dat een dressing zonder olie niet romig kan zijn? Voeg wat avocado, hummus of tahin toe aan je dressing om het een romige textuur te geven.

Tip 4: Zoet het op

Een beetje zoetheid kan een lange weg gaan in een dressing. Voeg wat honing, agavesiroop of dadels toe om je dressing wat zoeter te maken.

Tip 5: Voeg wat pit toe

Iets pittigs kan je dressing echt tot leven brengen. Probeer wat peper, cayennepeper, of jalapeno toe te voegen voor een beetje pit.

Hier volgt een handige tabel met enkele voorbeelden van ingrediënten die je kan gebruiken voor je olievrije dressings:

Basis Smaakmakers Romig Zoet Pittig
Azijn Mosterd Avocado Honing Peper
Citroen Knoflook Hummus Agavesiroop Cayennepeper
Yoghurt Ui Tahin Dadels Jalapeno

Zoals je ziet, zijn de mogelijkheden eindeloos als het gaat om het maken van je eigen zelfgemaakte olievrije dressings. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen