6 gemakkelijke recepten voor drukke doordeweekse avonden

BBirgitte 10 augustus 2023 16:23

We hebben allemaal die avonden waarop we moe zijn van een lange dag werken of studeren en gewoon iets willen dat snel en gemakkelijk te bereiden is. Gelukkig zijn er veel gemakkelijke recepten die perfect zijn voor doordeweekse avonden. Hier zijn 6 van onze favorieten.

1. Spaghetti aglio e olio

Dit is een klassiek Italiaans recept dat snel, gemakkelijk en heerlijk is. Het enige dat je nodig hebt, zijn spaghetti, knoflook, olijfolie en rode pepervlokken.

2. Kip teriyaki

Kip teriyaki is een eenvoudig en smaakvol gerecht dat in minder dan 30 minuten op tafel kan staan. Serveer het met wat gestoomde rijst en groenten voor een complete maaltijd.

3. Shakshuka

Dit is een gezond en vullend gerecht gemaakt van gepocheerde eieren in een saus van tomaten, chili pepers en uien. Het is snel te bereiden en kan op elk moment van de dag worden gegeten.

4. Geroosterde zoete aardappel met quinoa

Dit vegetarische gerecht is rijk aan eiwitten en vezels. Het is snel te bereiden en kan gemakkelijk worden aangepast op basis van wat je in de voorraadkast hebt.

5. Quesadillas

Quesadillas zijn een snelle en gemakkelijke optie voor het avondeten. Je kunt ze vullen met wat je maar wilt, van kaas en bonen tot kip en groenten.

6. Gebakken rijst

Gebakken rijst is een geweldige manier om restjes te gebruiken. Het is ook snel te bereiden en je kunt er bijna elke groente of eiwit aan toevoegen.

Hier is een handige tabel met de kooktijd voor elk recept:

Recept Kooktijd
Spaghetti aglio e olio 15 minuten
Kip teriyaki 30 minuten
Shakshuka 20 minuten
Geroosterde zoete aardappel met quinoa 30 minuten
Quesadillas 15 minuten
Gebakken rijst 20 minuten

Met deze recepten bij de hand, heb je nooit meer een excuus om geen zelfgemaakte maaltijd te bereiden, hoe druk je ook bent.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.