6 klassieke cocktails voor elke thuismixoloog

LLeonoor 6 juni 2024 07:06

Als enthousiaste thuismixoloog is het belangrijk om de klassiekers te kennen. Deze zes cocktails zijn de perfecte basis om je mixologische vaardigheden te verbeteren. Van gin tot whisky, we hebben alles gedekt. Laten we erin duiken!

Cocktail 1: de margarita

Hoofdingrediënten: Tequila, limoensap, Cointreau of Triple Sec, zout (optioneel).

Hoe maak je het: Meng 60 ml tequila, 30 ml limoensap en 30 ml Cointreau in een shaker met ijs. Schud goed en zeef in een glas met zout op de rand.

Cocktail 2: de negroni

Hoofdingrediënten: Gin, Campari, zoete rode vermouth.

Hoe maak je het: Meng gelijke delen gin, Campari en zoete rode vermouth in een glas gevuld met ijs. Roer goed en garneer met een sinaasappelschil.

Cocktail 3: de ouderwetse

Hoofdingrediënten: Whisky (bourbon of rye), suiker, Angostura bitters, water, sinaasappelschil.

Hoe maak je het: Los een suikerklontje op in een scheut water en Angostura bitters. Voeg ijs en whisky toe, roer goed en garneer met een sinaasappelschil.

Cocktail 4: de mojito

Hoofdingrediënten: Witte rum, limoen, munt, suiker, sodawater.

Hoe maak je het: Stamp de munt en suiker samen in een glas. Voeg het sap van een halve limoen en een scheut rum toe. Vul de rest van het glas met sodawater en roer goed.

Cocktail 5: de cosmopolitan

Hoofdingrediënten: Vodka, limoensap, cranberrysap, Cointreau.

Hoe maak je het: Meng 45 ml vodka, 15 ml limoensap, 30 ml cranberrysap en 15 ml Cointreau in een shaker met ijs. Schud goed en zeef in een gekoeld glas.

Cocktail 6: de martini

Hoofdingrediënten: Gin of vodka, droge vermouth, citroen of olijf (voor garnering).

Hoe maak je het: Meng 60 ml gin of vodka en 10 ml droge vermouth in een mengglas met ijs. Roer goed en zeef in een gekoeld glas. Garneer met een citroenschil of olijf.

Nu heb je zes klassieke cocktails om thuis te mixen. Met deze recepten in je repertoire, ben je klaar om elke cocktailavond te rocken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.