Chocolade verwennerij: 4 recepten voor chocoholics

BBirgitte 14 september 2023 18:28

Voor de echte chocoholics onder ons, is chocolade niet zomaar een traktatie - het is een manier van leven. We hebben vier verrukkelijke chocolade recepten verzameld die elke chocoholic zal verleiden. Van een decadente taart tot smaakvolle koekjes, bieden deze recepten een scala aan chocoladeverwennerij voor elke gelegenheid.

1. Ultieme chocolade taart

Deze ultieme chocoladetaart is rijkelijk, zacht en absoluut hemels. Het is het perfecte dessert voor een speciale gelegenheid of gewoon om jezelf te trakteren.

Ingrediënten:

  • 200 gr pure chocolade
  • 200 gr boter
  • 250 gr suiker
  • 5 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gr bloem
  • 50 gr cacao poeder

Bereidingswijze:

  1. Smelt de chocolade en boter samen in een pan op laag vuur.
  2. Terwijl dit smelt, klop de eieren en suiker in een aparte kom tot een licht en luchtig mengsel.
  3. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe aan het eiermengsel en roer goed door.
  4. Zeef de bloem en cacao poeder en voeg dit toe aan het mengsel.
  5. Giet het beslag in een ingevette taartvorm en bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

2. Heerlijke chocolade koekjes

Deze chocolade koekjes zijn knapperig van buiten en zacht van binnen en zijn gevuld met stukjes chocolade voor een extra vleugje verwennerij.

Ingrediënten:

  • 125 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 1 ei
  • 200 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 el cacao poeder
  • 100 gr chocolade stukjes

Bereidingswijze:

  1. Klop de boter en suiker tot een licht en luchtig mengsel.
  2. Voeg het ei toe en klop dit goed door het botermengsel.
  3. Zeef de bloem, bakpoeder en cacao poeder en voeg dit toe aan het mengsel.
  4. Roer de chocolade stukjes door het deeg.
  5. Vorm kleine balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat.
  6. Bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

3. Romige chocolade mousse

Deze romige chocolade mousse is een heerlijk dessert dat snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is een perfecte afsluiter voor een diner.

Ingrediënten:

  • 200 gr pure chocolade
  • 4 eieren
  • 50 gr suiker
  • 1 tl vanille-extract

Bereidingswijze:

  1. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met kokend water.
  2. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
  3. Voeg de suiker en vanille-extract toe aan de gesmolten chocolade en roer goed door.
  4. Voeg de eidooiers toe aan de chocolade en roer opnieuw.
  5. Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel.
  6. Schep de mousse in glazen en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

4. Chocolade brownies

Deze chocolade brownies zijn smeuïg, rijk van smaak en absoluut onweerstaanbaar. Perfect voor bij de koffie of als after-dinner snack.

Ingrediënten:

  • 200 gr pure chocolade
  • 250 gr boter
  • 300 gr suiker
  • 5 eieren
  • 125 gr bloem
  • 100 gr cacao poeder

Bereidingswijze:

  1. Smelt de chocolade en boter samen in een pan op laag vuur.
  2. Terwijl dit smelt, klop de eieren en suiker in een aparte kom tot een licht en luchtig mengsel.
  3. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe aan het eiermengsel en roer goed door.
  4. Zeef de bloem en cacao poeder en voeg dit toe aan het mengsel.
  5. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Laten we eens duiken in de wereld van chocolade en deze heerlijke recepten uitproberen.

Meer artikelen