Culinaire pareltjes uit de staat New York

BBirgitte 4 september 2023 16:22

New York, de 'Big Apple', staat bekend om zijn bruisende eetcultuur. Van hotdogs op straat tot verfijnde diner in Michelin-sterrenrestaurants, het culinaire aanbod is zowel divers als heerlijk. In dit artikel nemen we je mee op een culinaire reis door de staat New York en delen we enkele van de meest smaakvolle lekkernijen en unieke recepten die je kunt proberen.

De klassiekers

Laten we beginnen met enkele klassieke New Yorkse recepten die synoniem zijn met de stad.

  • New Yorkse hotdog: Geen bezoek aan New York is compleet zonder het proeven van een traditionele New Yorkse hotdog. De hotdog wordt meestal geserveerd met zuurkool, mosterd en uien.

  • New Yorkse pizza: De New Yorkse pizza staat bekend om zijn dunne korst en wordt traditioneel met de hand gegeten. De meest populaire toppings zijn mozzarella en tomatensaus.

  • Bagels: Bagels zijn een belangrijk onderdeel van het New Yorkse ontbijt. Ze worden vaak geserveerd met roomkaas of beleg naar keuze.

Unieke delicatessen

Naast de klassiekers, heeft New York ook enkele unieke delicatessen te bieden. Hier zijn enkele van onze favorieten:

Gerecht Beschrijving
Pastrami op roggebrood Dit is een populair lunchgerecht in New York. Het bestaat uit warme pastrami geserveerd op roggebrood met mosterd.
Soup dumplings Deze dumplings zijn een hit in de Chinese wijk van New York. Ze zijn gevuld met vlees en een rijke, smaakvolle bouillon.
Lobster roll Deze broodjes zijn gevuld met verse kreeft en worden vaak geserveerd met frietjes aan de zijkant.

New York heeft uiteraard veel meer te bieden dan alleen deze lekkernijen. Het is een stad met een rijke culinaire traditie en een constant veranderend gastronomisch landschap. Of je nu een fan bent van de Amerikaanse keuken of gewoon op zoek bent naar een lekker hapje, in New York vind je altijd wel iets naar je smaak.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.