De 3 beste recepten voor zelfgemaakte hummus

BBirgitte 17 oktober 2023 17:21

Hummus is een heerlijke en gezonde spread die gemaakt wordt van kikkererwten. Het wordt vaak gebruikt in de Midden-Oosterse keuken, maar is ondertussen wereldwijd populair. Het zelf maken van hummus is niet moeilijk, en je kunt er eindeloos mee variëren. Hier zijn de 3 beste recepten voor zelfgemaakte hummus.

1. Traditionele hummus

De basis van elke goede hummus is een recept voor traditionele hummus. Het is een eenvoudig, maar heerlijk recept dat iedereen kan maken.

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 eetlepels tahini
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen (sap)
  • Zout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  1. Giet de kikkererwten af en spoel ze af onder koud water.
  2. Doe de kikkererwten in een keukenmachine of blender.
  3. Voeg de tahini, knoflook, citroensap, zout en olijfolie toe.
  4. Mix tot je een gladde hummus hebt. Proef en voeg indien nodig meer zout toe.

2. Hummus met avocado

De volgende variant van de hummus is met avocado. Dit geeft de hummus een lekker romig karakter.

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 eetlepels tahini
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen (sap)
  • Zout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rijpe avocado

Bereiding:

  1. Volg de stappen van het traditionele hummus recept, maar voeg na het mixen een rijpe avocado toe.
  2. Mix nogmaals tot de avocado volledig opgenomen is in de hummus.

3. Hummus met rode biet

De laatste variant van de hummus is met rode biet. Dit geeft de hummus een mooie kleur en een iets zoetere smaak.

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 eetlepels tahini
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen (sap)
  • Zout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 gekookte rode bieten

Bereiding:

  1. Volg de stappen van het traditionele hummus recept, maar voeg na het mixen de gekookte en in stukken gesneden rode bieten toe.
  2. Mix nogmaals tot de bieten volledig opgenomen zijn in de hummus.

Hummus is lekker als spread op brood, als dip bij groenten of als onderdeel van een Midden-Oosterse maaltijd. Het is gezond, makkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.