
Zoete aardappelen zijn niet alleen heerlijk, maar ook super gezond. Ze zitten boordevol vitamine A, C en vezels. Maar hoe maak je ze nu precies klaar? Geen zorgen, wij hebben de 3 lekkerste recepten met zoete aardappel voor je op een rijtje gezet.
Recept 1: Zoete aardappel friet
Ben je een fan van frietjes, maar wil je een gezonder alternatief? Probeer dan eens zoete aardappel frietjes. Ze zijn makkelijk te maken en ontzettend lekker.
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de zoete aardappelen in friet-vorm en doe ze in een grote kom.
- Voeg de olijfolie, zout en peper toe en meng goed.
- Verspreid de zoete aardappel frietjes in een enkele laag op een bakplaat.
- Bak gedurende 25-30 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Recept 2: Zoete aardappel stamppot
Deze stamppot is een heerlijke variant op de traditionele stamppot. Het is een perfect gerecht voor een koude winterdag.
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappelen
- 300 g boerenkool
- 50 g boter
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken.
- Kook de zoete aardappelen in ruim water met zout in 20 minuten gaar.
- Voeg de laatste 5 minuten de boerenkool toe.
- Giet af en stamp met de boter tot een smeuïge stamppot.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Recept 3: Zoete aardappel soep
Deze soep is romig, voedzaam en zit vol smaak. Het is een perfect voorgerecht of lichte maaltijd.
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Fruit de ui en knoflook in een soeppan.
- Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak kort mee.
- Voeg de groentebouillon toe en laat 20 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Nu heb je drie heerlijke zoete aardappel recepten om uit te proberen.