Feestelijke hapjes: 5 ideeën voor het kerstdiner

LLeonoor 18 september 2023 15:56

Niets brengt het kerstgevoel sterker naar voren dan een tafel vol feestelijke hapjes, klaargemaakt om te delen met vrienden en familie. Dus of je nu op zoek bent naar traditionele kersthapjes of nieuwe kerstmenu ideeën, deze lijst van vijf feestelijke recepten moet je zeker eens bekijken.

1. Garnalencocktail met avocado

Deze klassieker is altijd een hit. Het is een makkelijk feestelijk hapje dat snel te maken is. Voeg voor een moderne twist wat avocado toe. Hier is hoe je het maakt:

  • 200 g gekookte garnalen
  • 2 avocado's
  • 4 eetlepels cocktailsaus
  • Verse peterselie

Halveer de avocado's en verwijder de pit. Vul de holte met garnalen en cocktailsaus, garneer met peterselie. Klaar is kees!

2. Mini quiches

Mini quiches zijn perfecte feestelijke hapjes voor het kerstdiner. Je kunt ze op voorhand maken en ze zijn een geweldige vegetarische optie als je verschillende soorten vulling gebruikt.

3. Gevulde champignons

Gevulde champignons zijn gezonde kersthapjes en een smakelijke optie voor vegetariërs. Probeer ze te vullen met kaas en knoflook voor een smaakvol voorgerecht.

4. Bladerdeeg sterren

Deze snelle kersthapjes zijn een hit bij kinderen. Snijd sterren uit bladerdeeg, bestrijk ze met ei, bestrooi ze met kaas en bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn.

5. Chocoladetruffels

Wat is een kerstdiner zonder dessert? Deze feestelijke desserts zijn gemakkelijk te maken en zien er indrukwekkend uit. Het perfecte einde van je kerstdiner!

Uiteindelijk gaat het bij kerstdiner recepten om het delen van heerlijke maaltijden en het maken van herinneringen. Dus welk feestelijk hapje je ook kiest voor je kerstmenu, maak er iets speciaals van.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.