Ontbijtinspiratie: 5 wereldse recepten om je dag te beginnen

LLeonoor 1 december 2023 07:06

Staat jouw ontbijt ook vaak gelijk aan een snelle boterham met kaas of een bakje yoghurt met granola? Niet dat hier iets mis mee is, maar soms is het fijn om wat te variëren. En hoe leuk is het dan om je te laten inspireren door ontbijtjes van over de hele wereld? In dit artikel delen we 5 wereldse recepten om je dag mee te beginnen.

1. Shakshuka uit het Midden-Oosten

Shakshuka is een heerlijk en voedzaam ontbijt uit het Midden-Oosten. Het is een stoofpotje van gepocheerde eieren in een saus van tomaten, chili pepers en ui, vaak gekruid met komijn.

2. Engels ontbijt

Een full English breakfast is een stevig ontbijt dat je de hele dag energie geeft. Het bestaat uit gebakken eieren, worstjes, bacon, tomaten, champignons, bonen in tomatensaus en toast.

3. Japanse misosoep

In Japan beginnen ze de dag vaak met een kom misosoep. Dit is een soep op basis van miso pasta, vaak met tofu en zeewier. Het is een licht ontbijt, maar zeer voedzaam.

4. Franse croissant

Niets zo heerlijk als een verse croissant in de ochtend. In Frankrijk eten ze deze vaak met jam of boter. Soms ook gevuld met chocolade, als een pain au chocolat.

5. Amerikaanse pannenkoeken

De Amerikaanse pannenkoeken zijn dikker dan de Nederlandse variant en worden vaak gegeten met maple syrup en boter, of met blauwe bessen en room.

Land Ontbijt
Midden-Oosten Shakshuka
Engeland Engels ontbijt
Japan Misosoep
Frankrijk Croissant
Amerika Pannenkoeken

Zo zie je maar, ontbijten kan op heel veel verschillende manieren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.