Wereldkeukens: 4 exotische gerechten uit Fiji

LLeonoor 11 september 2023 23:16

De keuken van Fiji is een smeltkroes van smaken, met invloeden uit de Polynesische, Indiase, Chinese en Europese keukens. Maar wat maakt de Fijische keuken werkelijk uniek? In dit artikel duiken we diep in de exotische culinaire tradities van Fiji en delen we 4 authentieke Fijische gerechten die je thuis kunt maken.

1. Kokoda

Kokoda is een traditioneel Fijisch gerecht, heel vergelijkbaar met ceviche. Het bestaat uit rauwe vis, meestal tonijn, die in citroen- of limoensap wordt gemarineerd. De zure sappen 'koken' de vis, waardoor deze op een veilige manier rauw gegeten kan worden. Daarna wordt de vis vermengd met kokosmelk, tomaten, uien en chili.

2. Palusami

Palusami is een hartig gerecht gemaakt van taro bladeren gevuld met kokosmelk, uien en tonijn of kip. Het wordt in de oven of op een open vuur gekookt. Het is een populair gerecht op Fiji en wordt vaak geserveerd tijdens feesten en speciale gelegenheden.

3. Lovo

Lovo is een traditionele Fijische kooktechniek waarbij eten wordt gekookt in een ondergrondse oven. De gerechten die op deze manier worden bereid, variëren van vis en vlees tot groenten en zoete aardappelen.

4. Cassava Cake

Cassava cake, ook wel bekend als tapioca cake, is een populair dessert op Fiji. Het wordt gemaakt van geraspte cassave, gecondenseerde melk, suiker en eieren. De cake wordt vaak gekruid met vanille of kokos.

Hieronder vind je een handige tabel met de belangrijkste ingrediënten voor elk gerecht:

Gerecht Hoofdingrediënt
Kokoda Rauwe vis
Palusami Taro bladeren
Lovo Verschillende, afhankelijk van het gerecht
Cassava Cake Cassave

Deze gerechten zijn slechts een klein voorbeeld van de rijke en diverse keuken van Fiji. Probeer ze zelf uit en ontdek de exotische smaken van deze fascinerende eilandkeuken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.