Wereldkeukens: 4 inspirerende gerechten uit Litouwen

LLeonoor 7 september 2023 14:57

Ben je klaar voor een culinaire reis naar Litouwen? Van heerlijke soepen tot vleesgerechten, de Litouwse keuken heeft veel te bieden. Hier zijn vier inspirerende gerechten uit Litouwen die je thuis kunt maken.

Cepelinai: Litouwse aardappel dumplings

Een van de bekendste Litouwse gerechten is Cepelinai. Het zijn grote dumplings gemaakt van aardappeldeeg, gevuld met vlees, kaas of paddestoelen. De dumplings zijn vernoemd naar Zeppelin luchtschepen, vanwege hun ovale vorm. Hier is een eenvoudig recept dat je kunt volgen om Cepelinai te maken.

  • Ingrediëntenlijst en bereidingswijze volgen *

Šaltibarščiai: Koude bietensoep

Deze kleurrijke soep is een favoriet zomers gerecht in Litouwen. Het is een koude soep gemaakt van bieten, zure room, hardgekookte eieren en verse kruiden. De soep wordt vaak geserveerd met aardappelen aan de zijkant.

  • Ingrediëntenlijst en bereidingswijze volgen *

Kibinai: Litouwse vleespasteitjes

Kibinai zijn heerlijke vleespasteitjes die populair zijn in de Litouwse keuken. Ze worden traditioneel gemaakt met mals lamsvlees, maar je kunt ze ook maken met kip, rundvlees of groenten.

  • Ingrediëntenlijst en bereidingswijze volgen *

Šakotis: Litouwse boomcake

Šakotis is een traditionele Litouwse cake die eruitziet als een boom met veel takken. De cake wordt gemaakt door het beslag langzaam op een draaiend spit te gieten. Het resultaat is een cake met een unieke vorm en een heerlijke smaak.

  • Ingrediëntenlijst en bereidingswijze volgen *

Ik hoop dat je genoten hebt van deze culinaire reis door Litouwen en dat je geïnspireerd bent om deze gerechten thuis te maken. Proef de unieke smaken van de Litouwse keuken en deel de ervaring met je geliefden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.