Wereldkeukens: 4 onweerstaanbare gerechten uit de Verenigde Arabische Emiraten

MMichiel 8 september 2023 12:22

Als je een fan bent van de wereldkeuken, dan zijn de Verenigde Arabische Emiraten een must in je culinaire avonturen. De Emiratische keuken is rijk en divers, en we gaan je kennis laten maken met vier onweerstaanbare gerechten die je geproefd moet hebben.

Ghuzi

Ghuzi is een belangrijke speler in de traditionele Emiratische gerechten. Dit gerecht bestaat uit lamsvlees dat over een bedje van noten en rijst geserveerd wordt. Het lamsvlees bereiden de Emiratis op een unieke manier. Ze roosteren het lamsvlees volledig, wat resulteert in een smaakexplosie die je niet wilt missen.

Al Harees

Een ander typisch Emiratisch gerecht is Al Harees. Dit gerecht bestaat uit vlees, meestal kip of lam, dat langzaam gegaard wordt met haver. Het resultaat is een romige consistentie die mooi samengaat met het vlees. Al Harees is een favoriet tijdens de Ramadan en andere speciale gelegenheden.

Shawarma

Als je door de straten van de Verenigde Arabische Emiraten loopt, zul je ongetwijfeld de geur van Shawarma ruiken. Dit gerecht, dat ook populair is in andere delen van het Midden-Oosten, bestaat uit vlees dat aan een spit geroosterd wordt en vervolgens in een wrap met knoflooksaus, sla, tomaten en augurken geserveerd wordt.

Luqaimat

We eindigen deze culinaire reis door de VAE met een zoete noot - Luqaimat. Deze kleine, zoete dumplings worden vaak geserveerd tijdens de Ramadan. Ze zijn knapperig van buiten en zacht van binnen, en worden meestal overgoten met dadelsiroop.

Gerecht Beschrijving
Ghuzi Lamsvlees over een bedje van noten en rijst
Al Harees Vlees dat langzaam gegaard wordt met haver
Shawarma Vlees dat aan een spit geroosterd wordt en in een wrap geserveerd wordt
Luqaimat Kleine, zoete dumplings overgoten met dadelsiroop

Betoverd door de unieke gerechten uit de VAE? Dan wordt het tijd om zelf de keuken in te duiken en deze heerlijke gerechten uit te proberen. Of beter nog, boek een ticket naar de Verenigde Arabische Emiraten en ervaar de echte smaak van deze wereldkeuken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.