Wereldkeukens: 5 authentieke gerechten uit Mali

MMichiel 30 augustus 2023 13:06

Eten is een universele taal die ons allemaal verbindt. Het biedt ons een manier om andere culturen te ervaren zonder onze keuken te verlaten. Vandaag gaan we op culinaire reis naar West-Afrika, naar de fascinerende keuken van Mali. Hier zijn vijf authentieke gerechten die u thuis kunt maken om de smaken van Mali te ervaren.

1. Jollof rijst

Een van de meest bekende gerechten uit West-Afrika is Jollof rijst. Dit gerecht is een mengsel van rijst, tomaten, tomatenpasta, ui, zout, kruiden en vaak ook vlees. Hoewel het in veel West-Afrikaanse landen wordt gegeten, heeft ieder land zijn eigen versie. In Mali wordt het meestal geserveerd met vis.

2. Tigadegena

Tigadegena, ook bekend als pindakaasstoofpot, is een populair gerecht in Mali. Het bestaat uit rundvlees, kip of geit, gekookt in een pindasaus. Het wordt geserveerd met rijst of brood en is een van de comfortfoods in Mali.

3. Fufu met okrasoep

Fufu is een mengsel van gekookte yams, cassave of groene plantains, die tot een bal worden gemengd. Het wordt geserveerd met verschillende soorten soep, zoals okrasoep, wat een favoriet is in Mali. De soep heeft een enigszins slijmerige textuur door de okra, maar is zeer smaakvol.

4. Bambara notenpudding

Bambara is een noot die veel voorkomt in West-Afrika. In Mali wordt het gebruikt om een zoete pudding te maken, die vaak als dessert wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht, maar zeer smaakvol en vullend.

5. Chebu Jen

Chebu Jen is een traditioneel gerecht van rijst, vis en groenten en is enorm populair in Mali. Het wordt meestal gekookt in een grote pot en geserveerd als een gemeenschappelijke maaltijd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.