Wereldkeukens: 5 smakelijke gerechten uit Moldavië

BBirgitte 18 augustus 2023 09:32

Heb je ooit de smaakvolle en diversiteit van de Moldavische keuken geproefd? Zo niet, dan mis je echt iets! Moldavië, een charmant land in Oost-Europa, staat bekend om zijn rijke culinaire erfgoed met smaakvolle gerechten die je smaakpapillen zeker zullen prikkelen. Hier zijn de top 5 smakelijke gerechten uit Moldavië die je echt moet proberen.

1. Mămăligă

Mămăligă is een traditioneel Moldavisch gerecht en kan worden beschouwd als het nationale gerecht van het land. Het lijkt op polenta en wordt meestal geserveerd met kaas, zure room of vlees.

2. Sarmale

Sarmale, ook wel bekend als gevulde koolbladeren, is een ander populair gerecht uit Moldavië. Dit gerecht bestaat uit koolbladeren gevuld met gehakt, rijst en specerijen, en wordt vaak geserveerd met zure room op de top.

3. Plăcintă

Plăcintă is een soort taart of gebak dat in Moldavië heel populair is. Het kan worden gevuld met verschillende vullingen zoals kaas, aardappelen of appels.

4. Zeamă

Zeamă is een traditionele Moldavische kippensoep. Het wordt vaak bereid met groenten en vermicelli en is perfect voor koude winterdagen.

5. Mititei

Mititei, of mici, zijn kleine gegrilde gehaktballen. Dit gerecht is erg populair in Moldavië, vooral tijdens de zomermaanden.

Gerecht Beschrijving
Mămăligă Traditioneel gerecht, vergelijkbaar met polenta
Sarmale Gevulde koolbladeren met gehakt, rijst en specerijen
Plăcintă Taart of gebak met verschillende vullingen
Zeamă Traditionele kippensoep
Mititei Kleine gegrilde gehaktballen

De Moldavische keuken is rijk, divers en absoluut heerlijk. Elk van deze gerechten biedt een unieke smaak en ervaring, en samen vormen ze een smaakvolle reis door het culinaire erfgoed van Moldavië. Dus de volgende keer dat je de kans krijgt, aarzel dan niet om deze heerlijke gerechten uit Moldavië te proberen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.