Wereldkeukens: 5 traditionele gerechten uit Tunesië

BBirgitte 1 januari 2024 07:06

In het hart van Noord-Afrika ligt Tunesië, een land dat bekend staat om zijn rijke cultuur, prachtige landschappen en natuurlijk zijn heerlijke eten. De Tunesische keuken is een smeltkroes van verschillende culturen, waarbij invloeden van de Berbers, Arabieren, Ottomanen en Fransen samenkomen. Vandaag nemen we je mee op een culinaire reis en introduceren we je tot 5 traditionele Tunesische gerechten die je zeker moet proberen.

Couscous

Couscous is wellicht het bekendste gerecht uit Noord-Afrika en is ook in Tunesië een basisvoedsel. Het wordt gezien als het nationale gerecht van Tunesië en wordt meestal geserveerd met groenten, vlees of vis.

Brik

De Tunesische brik is een knapperig gefrituurd gerecht, vaak gevuld met tonijn, ei, peterselie en ui. Het is gewoonlijk een voorgerecht tijdens de Ramadan.

Lablabi

Lablabi is een hartige soep gemaakt van kikkererwten en brood, op smaak gebracht met knoflook en komijn. Het wordt vaak gegeten als ontbijt.

Shakshuka

Shakshuka is een populair ontbijtgerecht in Tunesië. Het bestaat uit gepocheerde eieren in een saus van tomaten, chili pepers, en uien, vaak gekruid met komijn.

Makhouda

Makhouda is een Tunesische aardappelkoek die vaak wordt geserveerd als snack of voorgerecht. Het kan ook gevuld zijn met tonijn of gekookte eieren.

Tabel: Overzicht van traditionele Tunesische gerechten

Gerecht Beschrijving
Couscous Basisvoedsel, geserveerd met groenten, vlees of vis
Brik Gefrituurd gerecht, gevuld met tonijn, ei, peterselie en ui
Lablabi Soep van kikkererwten en brood
Shakshuka Ontbijtgerecht met gepocheerde eieren in tomatensaus
Makhouda Aardappelkoek, kan gevuld zijn met tonijn of eieren

Dit is slechts een kleine selectie van de vele heerlijke gerechten die de Tunesische keuken rijk is. We hopen dat deze introductie tot de wereld van de Tunesische keuken je inspireert om zelf enkele van deze authentieke Tunesische recepten uit te proberen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.