Zelf limoncello maken: een verfrissend recept

BBirgitte 17 augustus 2023 09:48

Liefhebber van limoncello? Waarom zou je het niet eens zelf proberen te maken? Het is eenvoudiger dan je denkt en het resultaat is een heerlijke, huisgemaakte limoncello die je kunt delen met vrienden en familie of gewoon lekker zelf kunt opdrinken. Hier is een eenvoudig recept om zelf limoncello te maken.

Ingrediënten

Om limoncello te maken heb je een paar eenvoudige ingrediënten nodig. Hieronder vind je de basis voor een heerlijke zelfgemaakte limoncello.

  • 6 biologische citroenen
  • 900 ml water
  • 600 gram suiker
  • 1 liter alcohol (bijvoorbeeld wodka)

Bereidingswijze

Het maken van limoncello is een eenvoudig proces, maar het vergt wel wat tijd. Hier zijn de stappen die je moet volgen.

  1. Citroenen schillen: Schil de citroenen zo dun mogelijk en zorg ervoor dat je alleen het gele gedeelte van de schil gebruikt. Het witte gedeelte van de schil kan de limoncello bitter maken.

  2. Citroenschillen weken: Doe de citroenschillen in een grote pot en voeg de alcohol toe. Dek de pot af en laat de schillen minstens een week weken. Dit proces wordt ook wel macereren genoemd.

  3. Suikerwater maken: Breng het water aan de kook en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost en laat het mengsel afkoelen.

  4. Mengen: Na een week zeef je de alcohol en gooi je de citroenschillen weg. Meng de alcohol met het suikerwater. De verhouding tussen alcohol en suikerwater kan je naar smaak aanpassen.

  5. Rijpen: De limoncello moet nu minstens twee weken rijpen. Hoe langer je wacht, hoe beter de smaak zal zijn.

Met dit basisrecept kun je experimenteren en je eigen varianten maken. Je kunt bijvoorbeeld proberen limoncello te maken zonder suiker of met citroensap in plaats van citroenschillen.

Zelfgemaakte limoncello is een geweldig cadeau, of een lekkere traktatie voor een zomerse avond. En het is makkelijker te maken dan je denkt. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.